duminică, 25 iulie 2010


Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca am pus inainte viata si moartea,binecuvantarea si blestemul. Alege viata,ca sa traiesti,tu si samanta ta.
                                                     
                                                   Deuteronomul 30:19

Iata iti pun azi inainte viata si binele,moartea si raul.
                                             
                                                   Deuteronomul 30:15
Era un om bogat,care se imbraca in porfira si vison,veselindu-se in toate zilele in chip stralucit.Iar un sarac,anume Lazar zacea inaintea portii lui,plin de bube,poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind,lingeau bubele lui. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat.Si in iad,ridicandu-si ochii, fiind in chinuri,el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui. Si el strigand a zis:Parinte Avraame,fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba,caci ma chinuiesc in aceasta vapaie.Dar Avraam a zis:Fiule,adu-ti aminte ca ai primit bune al tale in viata ta,si Lazar,asemenea,pe cele rele;iar acum aici el se mangaie,iar tu te chinuiesti.Si peste toate acestea,intre noi si voi s-a intarit prapastie mare,ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata,nici cei de acolo sa treaca la noi.Iar el a zis:Rogu-te dar, parinte,sa-l trimiti in casa tatalui meu,caci am cinci frati,sa le spuna lor acestea,ca sa nu vina si ei in acest loc de chin. Si i-a zis Avraam:Au pe Moise si pe prooroci;sa asculte de ei.Iar el a zis:Nu,parinte Avraam,ci daca cineva dintre morti se va duce la ei,se vor pocai.Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci,nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti.
LUCA (16:19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31)Eu va zica voua:Faceti-va prieteni cu bogatia nedreapta,ca atunci,cand veti parasi viata,sa va primeasca ei in corturile cele vesnice.
LUCA (16:9)
Orcine-si lasa femeia si ia pe alta savarseste adulter; si cel ce ia pe ce lasata de barbat savrseste adulter. LUCA (16:18)
"Cand vei fi chemat de cineva la nunta,nu te asza in locul cel dintai,ca nu cumva sa fie chemat de el altu mai de cinste decat tine.Si venind cel care te-a chemat pe tine si pe el,iti va zice:Da acestuia locul.Si atunci, cu rusine,te vei duce sa te asezi pe locul cel mai de pe urma.Ci cand, vei fi chemat mergand aseaza-te in cel din urma loc,atunci cand va veni cel ce te-a chemat,el sa-ti zica:Prietene,muta-te mai sus.Atunci vei avea cinstea in fata tuturor celor care vor sedea impreuna cu tine.Caci oricine se inalta pe sine se va smeri,iar cel ce se smereste pe sine se va inalta."

Cand faci pranz sau cina,nu chema pe prietenii tai,nici pe fratii tai,nici pe rudele tale,nici vecinii bogati,ca nu cumva sa te cheme si ei,la randul lor,pe tine,si sa-ti fie ca rasplata.Ci cand faci un ospat,cheama pe saraci,pe neputinciosi,pe schiopi,pe orbi,si fericit vei fi ca nu pot sa-ti rasplateasca.Caci ti se va rasplati la invierea dreptilor.Fericit este cel ce va pranzi in imparatia lui Dumnezeu!
(LUCA 14:8,9,10,11,12,13,14,15)