duminică, 25 iulie 2010

Era un om bogat,care se imbraca in porfira si vison,veselindu-se in toate zilele in chip stralucit.Iar un sarac,anume Lazar zacea inaintea portii lui,plin de bube,poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind,lingeau bubele lui. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat.Si in iad,ridicandu-si ochii, fiind in chinuri,el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui. Si el strigand a zis:Parinte Avraame,fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba,caci ma chinuiesc in aceasta vapaie.Dar Avraam a zis:Fiule,adu-ti aminte ca ai primit bune al tale in viata ta,si Lazar,asemenea,pe cele rele;iar acum aici el se mangaie,iar tu te chinuiesti.Si peste toate acestea,intre noi si voi s-a intarit prapastie mare,ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata,nici cei de acolo sa treaca la noi.Iar el a zis:Rogu-te dar, parinte,sa-l trimiti in casa tatalui meu,caci am cinci frati,sa le spuna lor acestea,ca sa nu vina si ei in acest loc de chin. Si i-a zis Avraam:Au pe Moise si pe prooroci;sa asculte de ei.Iar el a zis:Nu,parinte Avraam,ci daca cineva dintre morti se va duce la ei,se vor pocai.Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci,nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti.
LUCA (16:19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31)Eu va zica voua:Faceti-va prieteni cu bogatia nedreapta,ca atunci,cand veti parasi viata,sa va primeasca ei in corturile cele vesnice.
LUCA (16:9)
Orcine-si lasa femeia si ia pe alta savarseste adulter; si cel ce ia pe ce lasata de barbat savrseste adulter. LUCA (16:18)

Un comentariu: